Hoho horgászportál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Időjárás

 12 órás Animált Széltérkép Magyarországról

Felhőkép

 
Linkek
 
Kedvenc vizeim

Gébárti-tározó

Pötrétei I-II. tó

Rétimajor

Zala-folyó

Gyékényesi kavicsbánya-tavak

Zalacsányi horgásztó

 
Receptek
 
modulnev

Mahor

A Magyar Horgász hivatalos honlapja

2009. területi engedélyárak

A 2008-as területi jegyárakhoz kattintson ide!

Fehova 2009.

FEHOVA 2009

 

 
Demo game

Download Now

 Download Now  

 
Kora tavaszi pontyolás Pötrétén
Kora tavaszi pontyolás Pötrétén
 
A hosszúra nyúlt horgászat mentes időszak után már remegve vártam az első tavaszi túrát, melyet március 3-ik hétvégéjére terveztünk. Az utóbbi két hétben már semmi másra nem tudtam gondolni, összeálljon a felszerelés, a csali, és az időjárás kegyeibe fogadjon minket.Munkahelyemen kollegáim gyakran megjegyezték: „Gondolatban te már nem itt jársz”, és milyen igazuk volt…Krisznek hála a Hit park kiállításon átvehettem a felszerelés nagy részét, a többit apránként sikerült megvásárolnom. Egy ilyen vásárlás során, velem tartott Horicsabi ecseteltem neki, mennyire túlhajtottam magam az utóbbi 3 hónapban, nem gyúrok, gyári golyókat viszek magammal. Nem számítottam igazán halakra, csak nyugalomra, pihenésre, kikapcsolódásra. Az Ő unszolására: „ne hülyéskedj, meddig tart legyúrni 1-2 kiló bojlit”, kedden este 9 órakor utolsó energiáimat mozgósítva nekiláttam a konyhaművészetnek, készítettem 1-1 kiló sprotnis-fűszeres, illetve sima fűszerest.Lassan de biztosan elérkezett a túra előtti utolsó este, a felszerelést összepakolva éjjel 1-kor zuhantam az ágyba, hogy másnap hajnalban elinduljak a szezonnyitó horgászatra. Kisebb kalandok árán sikerült délután fél 1-re a Pötrétei vasútállomásra érnem. A vonatról leszállva a friss levegő, és a mérhetetlen szabadság mámorító érzése járta át testem-lelkem. Ekkor megcsörrent a telefonom, a barátom hívott, hogy késik 1 órát. Egy éjszakában átdolgozott hét után nem is csodálkoztam ezen, gondoltam célba veszem a helyi vendéglátó ipari egységet, és a mérhetetlenül vendégszerető helyiektől informálódok a fogási esélyeket illetően. Szomorúan kellett konstatálnom, a kocsma zárva… Engedélyem megváltására nem volt alkalmam eddig, ezért a horgászszövetség felé vettem az irányt, ahol az elnök fia közölte velem, hogy csak 4 után lesznek otthon a szülei, menjek vissza akkor. Hamarosan megérkezett Laci, bepakoltunk az autóba, és kissé tanácstalanul néztünk a dolgok elébe, hogy melyik tavat válasszuk horgászatunk helyszínéül. Én az I-es tóra gondoltam, mivel ezt gyakrabban telepítik, kora tavasz lévén, talán nagyobb esélyünk van halfogásra. A csónakunk azonban a II-es számú tavon volt, időbeli megcsúszásunk miatt ezt választottuk 2 napra otthonunknak. A gépkocsival való megközelíthetőség miatt egy eddig számunkra ismeretlen kikötőhöz közeli helyet szemeltünk ki. Gyorsan kimertük csónakunkból a vizet, és indultunk helyet keresni, bójázni, etetni. Én a parttól kb. 120 illetve 160 méterre lévő két helyet szemeltem ki az egyik egy bokrokkal körbezárt kis öböl bejárata, a másik egy bokros előtti marás volt. Lacinak a parttól kb. 40 illetve 60 méterre egy bokor, és egy nádsziget mellett alakítottuk ki etetését. Etetésre egy-egy marék főtt búzát, kendermagot, kendermag pelletet, és 6-8 szem bojlit használtunk.

   
Mire végeztünk, kikötöttünk, indulhattunk megváltani engedélyem. A papírmunka után bevásároltunk enni-innivaló ügyileg a szomszéd faluban, ahol mikor a cigaretta megvásárlására került sor, az eladó teljesen komolyan megkérdezte, hogy elmúltam-e már 18 éves. Hirtelen nem tudtam, sírjak vagy nevessek…

A szükséges időrabló tevékenységek után hamarosan ismét a parton álltuk, hogy megkezdjük a táborállítás hosszadalmas folyamatát. Már bőven besötétedett, mikor mindennel végeztünk, a botok a helyükre kerültek. Épp a sátoravató, idénykezdő pezsgő elfogyasztásán munkálkodtunk, mikor legnagyobb meglepetésünkre elsült Laci nádsziget mellé letett botja. Rövid fárasztást követően fényképezőgépünk előtt pózolt egy gyönyörű 4 kilós tükrös.


Fertőtlenítés, visszaengedés, újrahúzás után folytattuk megkezdett, de be nem fejezett „munkánkat”. 1 óra sem telt el, és a nádashoz letett golyó ismét megtetszett valakinek. Épp a szákoláshoz készültem, mikor az én botomon is érdeklődő jelentkezett. Megszákoltuk, Laci halát, fénykép, fertőtlenítés, visszahelyezés, majd csónakkal elindultunk halam fölé. A zsinórt óvatosan szedve, félúton járhattunk, mikor ellenállásba ütköztünk, közvetítette felénk a zsinór, hogy bizony egy hatalmas víz alatti bokros kellős közepébe sikerült bójámat elhelyeznem. Hosszas zsinórszabadítás után sem sikerült szákba terelni a tettest. Kissé csüggedten, de annál nagyobb lelkesedéssel néztem az események elé.


Szerelést, és újra húzást követően egy óra elteltével megismétlődtek az események, Laci halat fog, nekem marad a zsinórszabadítás hal nélkül… Hajnali kettő felé járhatott, mikor Laci visszahúzódott az autó melegébe, mert fekvő alkalmatossága megadta magát, így egyedül maradtam a sátorban, nem telt el sok idő, mondanom sem kell, elaludtam… Ébredést követően meglepő világosságot tapasztaltam, furcsálltam, hogy elalvás után egy csippantás sem volt. Kilépve a sátorból, látom hogy a swingerek nem a megszokott rendben állnak. Kiderült, az éjszaka folyamán lemerült az elem a távrecsegőben, kint pedig némán voltak a jelzők, ezért nem ébredtem kapásra. Mivel Laci aludt, így először az ő botját vettem ki, aminek végén egy 5-ös tükrös aludt az éjjel. A saját botom kivételéhez közös erővel indultunk, munkálatainkat a felnövekvő ifjúság egy igen csak apró példánya jutalmazta.
 
 
A nappal várakozásoknak megfelelően eseménytelenül telt, társam dolga lévén délelőtt magamra hagyott, én ezt az időt elmélyült alvással tettem hasznossá. Délután csónakba ültünk, hogy feltérképezzük a medret, és találtunk a parthoz közel egy törést, amit meg is etettem, és éjszaka az egyik botot már az új helyre tettem. Bójázás után Laci feederezésre adta fejét, meg kell állapítsam a bojlizás jobban megy neki.

Sötétedés előtt csali frissítés gyanánt újra húztunk. Március 15. miatt gondoltuk megnézzük, a világhálón mi történik az országban, és közben egy kis zenehallgatással próbálkoztunk. Abban a pillanatban, mikor elindítottam a zenét, az muzsikára váltott, melyet a távjelző hangja produkált. Természetesen Laci botja sült el ismét. Már a második halnál járt, mikor megszólalt a távolban elhelyezett botom jelzője. Egyből csónakba pattantunk, szedtük fel zsinóromat, amely ismét az ágak közt húzódott. Épp kézzel meghúztam a zsinórt, mikor megjelent egy test a vízben. Kézbe vettem újra a botot, és rövid fárasztást követően egy 5-ös tükrös pihent a szákban.

Az újabb behúzást követően Laci az autóba, én a sátorba húzódtam vissza. A távjelzőben történt elemcsere lehetőséget teremtett egy apró szunyókálásra. Hamarosan ejtős kapásra ébredtem a távoli botomon, azonnal telefonáltam Lacinak, majd indultunk a hal fölé. Egy víz alatti ágról szabadítottam ki a zsinórt, mikor az elemi erővel megindult. Kezdetét vette egy nagyon kemény fárasztás a víz alatti bokrok tengerében. Tudtam, nem hagyhatom, hogy fenékre törjön, mert akkor elvesztem. Lassan sikerült a felszínre kényszerítenem, és egy gyönyörű pikkelyes test jelent meg a felszínen. Próbálkozott minden erejével szabadulni horgomtól, mélybe, csónak alá törni, támadásait sikerült elhárítanom, egy csodálatos 8 kg-os pontyot szákolhattunk a fárasztás végén.

A partra érve konstatáltuk, hogy időközben Lacinál is kapás volt, a halam fertőtlenítése, fényképezése, visszaengedése után újra vízre szálltunk. Jutalmunk egy 4 kiló körüli pikkelyes ponty személyében öltött testet. Az időközben viharossá fokozódott szél, és akkumulátorunk gyengesége miatt úgy döntöttünk, már nem húzunk újat. Két bottal folytattuk a pecát, és reggelig az egyik bottal egy 3 kilós pikkelyest, a másikkal egy kiló körüli dévért sikerült szákba terelni. 7 órakor kissé nehéz szívvel, kezdtük meg a táborbontást, pakolást követően az első vonattal indultam vissza Budapestre. Az út, amely oly hosszú szokott lenni, most a csodálatos emlékek, és eredmények értékelésével pillanatok alatt elrepült. Szám szerint mi is az eredmény? 11 ponty 8 kg-ig, és egy gyönyörű keszeg, igazságos elosztásban Laci, és köztem.
Köszönjük Pötréte! Húsvétkor újra találkozunk!
Forrás:Carpmania.hu
 
Óra
 
Naptár
2018. Július
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2006-02-05
 
Ötletek, praktikák
 
Zalai Hírlap cikkei
 
Akvarisztika
 
Időjárás

Időjárás

Hőtérkép

Időjárás előrejelzés

 
Bojlis praktikák, cikkek
 
Cikkek, beszámolók
 
Szavazás
Milyen halra szeretsz horgászni?

Ponty
Márna
Csuka
Süllő
Balin
Pisztráng
Harcsa
Dévér
Amur
Egyéb
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679;&#12300;&#914;&#923;SM&#923;IW&#12301; &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679; EGY SZIGET + 24 MÁGUS &#9679; FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!