Hoho horgászportál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Időjárás

 12 órás Animált Széltérkép Magyarországról

Felhőkép

 
Linkek
 
Kedvenc vizeim

Gébárti-tározó

Pötrétei I-II. tó

Rétimajor

Zala-folyó

Gyékényesi kavicsbánya-tavak

Zalacsányi horgásztó

 
Receptek
 
modulnev

Mahor

A Magyar Horgász hivatalos honlapja

2009. területi engedélyárak

A 2008-as területi jegyárakhoz kattintson ide!

Fehova 2009.

FEHOVA 2009

 

 
Demo game

Download Now

 Download Now  

 
Békacombos receptek

Rántott békacomb

Hozzávalók: 16 db békacomb, 6 dkg liszt, 2 db tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, 5 dl étolaj, 2 csomó zöldpetrezselyem, 1 db citrom, só

Forrás: Magyar KonyhaA békacombot leggyakrabban rántva szokták elkészíteni. Egyáltalán nem véletlen ennek az elkészítési módnak a népszerűsége, mivel a megsütött békacomb zsenge, ízletes húsa igazán ínyenceknek való falat. Ahhoz azonban, hogy igazán kitűnő ételt készíthessünk, elmaradhatatlanul fontos a combok felhasználás előtti kétnapos pácolása.
A bepácolt békacombokat szárazra töröljük, megsózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajba téve, mindkét oldalukra átfordítva szép világosbarnára sütjük, majd az olajból kiemelve jól lecsepegtetjük. A friss zöldpetrezselyem-csokorról a szárát levágjuk, megmossuk, és tiszta konyharuhával szárazra itatjuk. Beletesszük egy leves szűrőbe, majd a szűrővel együtt a forró olajba merítjük. Így néhány pillanat alatt a petrezselyem ropogóssá sül.
A tálra tesszük a vajas burgonyát, ráhelyezzük a megsütött békacombokat, majd a tetejére tesszük a ropogós rántott zöldpetrezselymet és citromkarikákkal díszítjük. Külön tartármártást adunk hozzá.

Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 2310 kJ/550 kcal
Ajánlott ital: száraz rosé - Balatonakali Rosé 2001 Pántlika Pincészet


Békacomb magyarosan

Hozzávalók: 16 db békacomb, 12 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 60 dkg burgonya, törött bors, pirospaprika, só

Forrás: Magyar KonyhaEgy nagyobb serpenyőben kevés zsírt hevítünk. A megsózott, törött borssal enyhén megszórt békacombokat a zsírba téve, mindkét oldalára átfordítva a pirulásig elősütjük, majd kiszedjük.
Lábasban ismét zsírt hevítünk, benne a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, és ráhelyezzük az elősütött békacombokat. Annyi vízzel engedjük fel, hogy a húst ellepje, megsózzuk és fedővel letakarva a békahúst puhára pároljuk. Közben a sós vízben, héjában főtt burgonyát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Beletesszük a békacombok elősütéséből visszamaradt zsírban és erős tűzön, gyakori rázogatás mellett szép pirosra sütjük. Közben a megpárolódott békacombokat kiemeljük, a tartalmas zöldpaprikás, paradicsomos pörkölt szaftját a pirított burgonyára ráöntjük és összeforraljuk. Ezután a lecsós burgonyát tálra rendezzük, és tetejére sorba rakjuk a megpárolt, ízes békacombokat.

Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 2437 kJ/582 kcal
Ajánlott ital: száraz vörösbor - Petit Villányi Kadarka 2002 Malatinszky Kúria


Békacomb, ahogy a tóparton készítik

Hozzávalók: 16 db békacomb, 5 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg vöröshagyma, 40 dkg paradicsom, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, törött bors, só

Forrás: Magyar KonyhaAz előző nap bepácolt békacombokat megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés forró vajba téve megsütjük.
A sütésből visszamaradt vajban üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát. Sóval, törött borssal ízesítjük, és az anyagokat a serpenyő gyakori rázogatásával megpirítjuk. Végül megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és a megsütött békacombokra öntjük. Párolt rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag:1580 kJ/360 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Tokaji Furmint 2001


Békacombfrikasszé franciásan

Hozzávalók: 16 db békacomb, 15 dkg póréhagyma, 12 dkg sárgarépa, 12 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 5 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 8 dkg vaj, 6 dkg liszt, 2 db tojássárga, 2 dl tejszín, 1/2 db citrom, fehér bors, só

Forrás: Magyar KonyhaA póréhagymát szeletekre vágjuk és 1-1,5 dl vízben feltesszük főzni. Amikor már a hagyma szétfőtt, és intenzív hagyma ízű levet kaptunk, beleszűrjük 8 dl vízbe és megsózva felforraljuk. Ehhez beletesszük a békacombokat, a hasábokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, a cikkekre szelt gombát és a zöldborsót. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük.
Lassú, gyöngyöző forrással az anyagokat puhára főzzük. Világos, vajas rántással besűrítjük, és a tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgájával elkevert tejszínt. Ízlés szerint kevés szűrt citromlével enyhén savanykássá ízesítjük. Külön edénybe tálalt párolt rizst kínálunk mellé.

Elkészítési idő: 55 perc
Egy adag: 1839 kJ/439 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Bátaapáti Chardonnay Barrique 2000

Csőben sült békacombok

Hozzávalók: 16 db békacomb, 6 dl csontleves, 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 5 dl tej, 2 db tojássárga, 1 dl tejszín, 8 dkg reszelt sajt, 2 dkg zsemlemorzsa, őrölt fehér bors, szerecsendió, só

Forrás: Magyar KonyhaAz előző nap bepácolt békacombokat a pácléből kiemeljük és tiszta szalvétával szárazra itatjuk, majd megsózzuk. Kevés csontlevesben a békacombokat puhára főzzük, majd vajjal megkent nagyobb tűzálló tálba, vagy tepsibe helyezzük. 8 dkg vajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet, és habzásig hevítjük. Felengedjük a forrásban lévő tejjel és állandó keverés mellett mártássűrűségűre főzzük. Sóval, őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
A tűzről levéve hozzáadjuk a tojás sárgájával elkevert tejszínt, majd a mártást a békacombokra öntjük. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, meghintjük egy kevés zsemlemorzsával, és a sütőbe tolva szép pirosra sütjük.

Elkészítési idő: 70 perc
Egy adag: 2470 kJ/590 kcal
Ajánlott ital: száraz fehérbor - Badacsonyi Rajnai Rizling 2001

 
Óra
 
Naptár
2017. Június
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2006-02-05
 
Ötletek, praktikák
 
Zalai Hírlap cikkei
 
Akvarisztika
 
Időjárás

Időjárás

Hőtérkép

Időjárás előrejelzés

 
Bojlis praktikák, cikkek
 
Cikkek, beszámolók
 
Szavazás
Milyen halra szeretsz horgászni?

Ponty
Márna
Csuka
Süllő
Balin
Pisztráng
Harcsa
Dévér
Amur
Egyéb
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - TUDJ MEG TÖBBET SELENA GOMEZ MAGÁNÉLETÉRÕL, SZERELMÉRÕL, CSALÁDJÁRÓL, KARRIERÉRÕL!    *****    HA TE IS IMÁDOD A ZÖLD ÍJÁSZ VILÁGSIKERÛ SOROZAT ELBÛVÖLÕ SZERELMESPÁRJÁT AKKOR ITT A HELYED! MAGYAR OLICITY SITE    *****    The Vampire Diaries & The Originals szerepjáték - ha kedveled a sorozatokat és írni is szeretsz, ne habozz!    *****    Rendhagyó kedvezményt ajánlok Nektek, Te monhatod meg, hogy mi legyen az ára. Pl.: Születési, párkapcsoklati, horoszkóp.    *****    KÖNYVismertetõk, kötelezõ olvasmányok    *****    BOOKFANCLUB -> A könyvek birodalma elvezet a képzelet csendes világába!<<-BOOKFANCLUB    *****    Ingyenes, korlátlan képfeltöltés!!! www.kepfeltolto.eu    *****    Autista - Állatbarát - Homoszexuális - Intelligens - Kívülálló - Mûvészlélek - Segítõkész - Toleráns    *****    Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!    *****    HAT ÉVE ONLINE! - LÁTOGASS EL MAGYARORSZÁG EGYETLEN MÛKÖDÕ SELENA GOMEZZEL FOGLALKOZÓ OLDALÁRA! - HAT ÉVE ONLINE!    *****    A SZULTÁNA: HÍREK - KÉPEK - SOROZATISMERTETÕK - TÖRTÉNELMI INFÓK - ÉRDEKESSÉGEK MINDEN MENNYISÉGBEN A SOROZATRÓL    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Itt a nyár! Kivirágzott a mályva és a pipitér! Hogy mit szólt ehhez a két virágmanó? Gyere, és olvasd el a Mesetárban!    *****    STITCHERS - Magyarország egyetlen oldala a természetfeletti krimi-drámasorozatról! A Stitchers sorozatot megéri nézni!    *****    Nézz Élõ live filmet gportalon. Klikk klikk klikk.    *****    Gréti. 23. Egyetemista. Chevelle. Rap. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Élõ live mozifilmek. Ha szereted a filmeket, sorozatokat, meséket akkor itt a helyed!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    ARIANA GRANDE TODAY - MAGYARORSZÁG EGYETLEN ARIANA GRANDÉVAL FOGLALKOZÓ HONLAPJA - TUDJ MEG RÓLA MINDENT    *****    KOSEMBLOG.GP//A MAGYAR "A SZULTÁNA" RAJONGÓI OLDAL//BY: KÖSEM// KOSEMBLOG.GP//MINDEN, AMI KÖSEM...