Hoho horgászportál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Időjárás

 12 órás Animált Széltérkép Magyarországról

Felhőkép

 
Linkek
 
Kedvenc vizeim

Gébárti-tározó

Pötrétei I-II. tó

Rétimajor

Zala-folyó

Gyékényesi kavicsbánya-tavak

Zalacsányi horgásztó

 
Receptek
 
modulnev

Mahor

A Magyar Horgász hivatalos honlapja

2009. területi engedélyárak

A 2008-as területi jegyárakhoz kattintson ide!

Fehova 2009.

FEHOVA 2009

 

 
Demo game

Download Now

 Download Now  

 
Ragadozók az asztalon

Ragadozók az asztalon

Lassan közeleg a Karácsony, ilyenkor még annak is megfordul a fejében, hogy kellene valami finom halételt készíteni, aki még életében nem főzött mást, csak teát és vajas kenyeret. Nem olyan nagy ördöngösség, bárki megpróbálhatja. Egy csuka- és egy süllőétel elkészítését segíti ez az írás.

Amikor az elmúlt év decemberében egy baráti összejövetelen T. Tamás kuktája lehettem – egyben részese kicsit a sikernek, amit a barátoknál aratott ezzel a levessel –, elhatároztam, hogy megtanulom. Azóta többször készült már, és aki fogyasztotta, elismeréssel szólt róla.


Gombaleves csukagombóccal

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

E nemes ragadozók a főszereplők

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Békés mellékszereplők, de ugyanolyan fontosak

 

Hozzávalók

  • 1 db 1-1,5 kilós csuka
  • 0,5 kg vegyes erdei gomba
  • 1 hagyma
  • 1 tojás
  • 1 pohár tejföl
  • zsír, liszt, só, pirospaprika, bors, babérlevél, citromlé

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A csuka bőrét is vágjuk le egy éles filézőkéssel

 

A csukát kifilézem, bőrét is levágom. A bőrből és a csontokból alaplé készül. Jelen esetben a süllő csontjai is ide kerültek, nem rontottak rajta.

A filéket ezután daráljuk le, keverjük össze egy tojással, egy evőkanál liszttel, sózzuk, borsozzuk.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Darálva, fűszerezve a csuka

 

A gombából a szokott módon pörköltet készítünk:

Kevés zsíron üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát, kerül rá egy kávéskanál pirospaprika. Beleteszem az apró kockára vágott, meghámozott paradicsomot, zöld és piros paprikát, majd a felszeletelt gombát.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Szépen mutat a levesben a zöld és piros paprika, és az íze is kitűnő

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Szárított erdei gombák és csiperke

 

Vegyes friss gombát kaptam, ázattam be hozzá szárított vargányát és vegyes szárított erdei gombát, ami igazi gombaillatot varázsolt a levesnek.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Keveset párolódik a hagymán a paprika, majd jöhet a gomba

 

Párolódott néhány percet a gomba, majd belekerült az egy doboz tejföl. Belekerült a babérlevél, só, bors is, majd felöntöttem a csontokból készült alaplével.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Az alaplével felöntve

 

Amikor felforrt, egy kiskanál segítségével beleszaggattam a csukahúst. 20 percig kis lángon főtt tovább.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A beleszaggatott gombócok

 

A forrás közben ízlés szerint só, egy kevés csípős paprika került még bele, majd a vége előtt citromlével kissé megsavanyítottam.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A végeredmény: gombaleves csukagombóccal

 


Süllőfilé mustármártással

A süllőt kifiléztem, a csontjai, feje ment a csuka alaplébe, a szeleteket beszórtam – urambocsá! – egy Finnországból származó halfűszer (för Fisk) keverékkel, ahol valószínűleg a „Fisk” tengeri hal, de annyi baj legyen! Nagyon kellemes illatú, szárított zöldségeket, egy kis curryt, parikát, sót tartalmazó keverék.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A sós fűszerben áll a filé

 

Közben előkészítettem a mustármártás alapanyagait

  • 10 dkg vaj
  • 1 ek víz
  • 2 tojás sárgája
  • 1 kk mustár
  • só, bors, citromlé

 

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A mártás kellékei

 

A vaj egy hatodát a vízzel olvadásig melegítettem, majd a tűzről levéve elkevertem a két tojás sárgáját benne. Amikor sima lett, visszakerült a tűzre, folytonos keverés közben, vigyázva, hogy ne forrjon fel, apránként hozzáadtam a maradék vajat.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Apránként megy hozzá a maradék vaj. Nem szabad felforrnia!

 

Amikor egynemű lesz a mártás, le kell venni a tűzről, bele kell keverni a mustárt és a fűszereket. Ezután én pár csepp citromlével enyhén savanykásra készítettem. Célszerű kevergetni kihűlés közben, mert úgy nem fog megbőrösödni a teteje.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Hűlés közben kevergessük az elkészült mártást

 

Közben a sütőbe került a köretnek szánt burgonya, egy serpenyőbe pár csepp felhevített olajra tettem bőrös felével lefelé a süllőszeleteket. Néhány perc alatt szép barnára sült az egyik oldala, majd megfordítva a fűszeres felét is ugyanannyira megsütöttem.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Néhány csepp olajon sülnek a szeletek

 

Ezután már nem marad más hátra, mint a hal elkészültével tányérra tenni a művet, bőségesen adva hozzá a pikáns ízű mártásból.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A végeredmény nem csak szép, de finom is

 

Remélem, sikerült érdeklődést kelteni azokban a horgászokban is, akik ritkán főznek – itt az alkalom, hogy megmutassuk, nem csak a vízparton értünk a halakhoz, de a konyhában is!

Jó étvágyat!

 
Óra
 
Naptár
2017. Október
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2006-02-05
 
Ötletek, praktikák
 
Zalai Hírlap cikkei
 
Akvarisztika
 
Időjárás

Időjárás

Hőtérkép

Időjárás előrejelzés

 
Bojlis praktikák, cikkek
 
Cikkek, beszámolók
 
Szavazás
Milyen halra szeretsz horgászni?

Ponty
Márna
Csuka
Süllő
Balin
Pisztráng
Harcsa
Dévér
Amur
Egyéb
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

ÚJRA NYITVA! ~FBLOG~ ÁLLATKÍSÉRLETEKTÕL MENTES A SMINKED? ~HAMAROSAN KREDIT NYEREMÉNY! TERMÉKTESZTEK!~FBLOG~ÚJRA NYITVA!    *****    Astropapa-iskolája mindenkit szeretettel vár és INGYENES TANÁCSOT AD minden kedves érdeklõdõnek!    *****    Supernatural - ODaát - 13. ÉVad - Extrák - Infók - ÉRdekességek - ODaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - ODaát    *****    A csillagjövõ oldalon,nem csak alacsonyak az árak, hanem a tanácsadás, teljesen ingyenes. Szeretettel várlak minden nap    *****    Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen