Hoho horgászportál
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Időjárás

 12 órás Animált Széltérkép Magyarországról

Felhőkép

 
Linkek
 
Kedvenc vizeim

Gébárti-tározó

Pötrétei I-II. tó

Rétimajor

Zala-folyó

Gyékényesi kavicsbánya-tavak

Zalacsányi horgásztó

 
Receptek
 
modulnev

Mahor

A Magyar Horgász hivatalos honlapja

2009. területi engedélyárak

A 2008-as területi jegyárakhoz kattintson ide!

Fehova 2009.

FEHOVA 2009

 

 
Demo game

Download Now

 Download Now  

 
Horgásszékkészítés Pacal módra

Horgásszékkészítés Pacal módra

A hosszú évek alatt, mióta szabadidõmben elkezdtem a vizek partján járni,sokat cipeltem a cuccokat . A sok járkálás,cipelés után jól esett leülni a vízparton,s pihenni egy kicsit.Elõször a Balatonon, majd késõbb már a Hármaskõrös Szarvasi szakaszán-Halászlak térségében voltak ezek a "cipelések".Szó szerint,mert aki ezeken a vizeken horgászik, az tudja, hogy a távolság csalóka,s "a közel,az messzi van".Nagyon sok "luft",és "siker" után egyre többször voltunk sikertelenek. Ez elgondolkoztató volt. Végül is elkezdtünk úszóval keszegezni. Mindjárt sokkal eredményesebbek lettünk! Sõt, még pontyot is tudtam fogni így, úszózva! A jó fogások feledtették a "hosszú cipeléseket". Telt az idõ. Elérkeztünk a közelmúlthoz.

Elvetodtem a R-S duna partjára, s a keszegezést itt is folytattam s az óta is uzöm, hisz itt lakom. Meguntam a "ferdénállást", a "vödrönkuporgást", a "bokaficamokat"! Körülnézve, a szaksajtóban megláttam az elso üloládát, egy nemzetközi versenyrol szóló beszámolóban. Nem szégyellem, irígy lettem! Elhatároztam, hogy veszek egy ládát magamnak. Megláttam egy másik újságban az árát, s elkenodtem! Számomra, akkor elérhetetlennek tunt!

 

 

Végül elhatároztam, hogy elkészítem a saját ládámat! Az elso változat nagyon jól sikerült. 6db 20x20-as Alu zártszelvény végébe bedugóztam 1-1 M8-as anyát, majd ebbe hajtottam az M8-as menetu bútorlábat. Csináltam15x15-ös zártszelvénybol, két rácsot, melyeketkét 80-as "diópánttal" összehegesztettem, így tudott"csuklani" a szerkezet. 6 db. 25x25-ös zártszelvény lábrögzítot értelemszeruen ráhegesztettem a helyére, s így elkészült az alja a ládámnak. A láda felso része alu zártszelvénybol készült. Alsó részére alulemez, elejére, hátsó részére, szintén alulemez került. 4db szögalu lett a besejébe hegesztve úgy, hogy 2-2db "mentodoboz" betolható lett egymás fölé. Alul egy nagy tálca lett készítve a hosszabb cuccoknak. Két végére szintén alu ajtók lettek zongorazsanérral felszerelve. Az ülés "polifoam "bevonva muborrel… Sok örömet szerzett, de egy kicsit nehéz lett.
Vagy sok a cucc?.... Sorsom úgy hozta, hogy nem emelhetek nagyobb súlyokat, egy sajnálatos baleset kapcsán. Ez volt az alapveto ok, hogy egy másik üloalkalmatosságot kellett kitalálnom magamnak. Mivel az "alapgondolatot" már nem kellett kidolgozni, így sokkal hamarabb készültek el a tervek. A horgászcuccokat táskában, ládában viszem, mint az "osidokben". Maga a hokedli, alapvetoen 15x15-ös zártszelvénybol készül. Eloször, egy 40cm x 40cm x 41cm-es "alaptest" készült el. A 41cm-es oldal, a magassága lesz a hokedlinek. A váz 40 cm- es oldalaira belülrol, 2-2db 20x20-as zártszelvénybol levágott 40cm-esdarabokat hegesztettem. Miután eldöntöttük, hogy melyik oldal lesz az alja, ide egyenloen elosztva, (az etetoanyagos vödör alja a mérvadó) ráhegesztünk 2db. zártszelvényt. A másik oldalra átfordítva, a "horgásztálca" mérete szerint, szintén felhegesztjük a másik 2 db. 20-as zártszelvényt.
A színezetlen alkatrészek 15x15 -ös zártszelvénybol készültek.
A sötétkék alkatrészek 20x20 - as zártszelvénybol készültek.
A világoskék alkatrészek 15x15 - ös zártszelvénybol, behegesztve egyik végükbe egy M10 -es állítható bútorláb.
A csukló egy-egy darab 11 mm -es belso átméroju csobol (amit a lábrácsra hegesztünk) egy-egy db. M10 - es csavarból ál.
A vödörtartó, a tálcatartó (rajta a bottartókkal ) 15x15 - ös zártszelvény, amiket a 20x20 -as zártszelvényekbe kényelmesen be lehet csúsztatni.
A lábrács szélessége 380 mm.
A lábtartó-rögzítore 1-1 db. M10 - es anya van hegesztve + M10 -es fogantyús rögzíto.

A kovetkezo fázisban 20x20as zártszelvénybol levágunk 6db-ot 6cm-re, s a közepükre fúrunk 1-1-db, 11mm átméroju furatot. A furatokra M10-es anyákat hegesztve elkészültek a "lábrögzítok" A vázat, aljával lefelé, 3cm magas alátétekre tesszük.(ezeket majd, eltávolítjuk.) 4 db lábrögzíto elemet a sarkaihoz illesztve, összehegesztjük értelemszeruen az egységeket. (Mielott elkezdenénk a hegesztést, el kell dönteni, melyik oldal lesz az eleje, mert ezektol a sarkoktól 2cm távolságra kell a hegesztést végezni!) (kell a hely a lábtartó rögzítésének) A következo lépésben, 15x15-ös zártszelvénybol elkésztjük a lábtartót. 40cm x 39cm-es keretbe, a 39cm-es oldalra elhelyezünk 4db 37cm-es zártszelvényt egymástól 6cm -es távolságra egyenloen, s meghegesztjük. A kapott rács mindkét 39cm-es oldalának az egyfelé eso végére felhegesztjük a megmaradt 2db "lábrögzítot "a fentebb leírt módon. Elkészült a lábtartó! Ezután, egy 11mm-es belso átméroju csobol, 4db 2cm-es darabot levágunk, s már ezzel össze tudjuk rakni a "hokedlinket. a két - két csövet, egy-egy M10-es csavarral, M10-es anyával összefogatjuk, s a lábtartó lárögzítojével ellenkezo oldalra illesztjük, a végekhez úgy, hogy a csavar feje kilógjon, a kereten kívülre. Az anyákat, a csavarfej feloli csöveket a kerethez hegesztjük. A hegesztett keretet értelemszeruen odaillesztjük a hokedli azon feléhez, ahol a lábrögzítot eltoltuk a sarokhoz képest, s a közrefogott csövet a hokedlihez hegesszük. A csavarokat kihajtva az egységeket letisztítjuk, festésre elokészítjük. A15x15-ös zártszelvénybol levágunk 2db. 35 cm-es, 2db. 40cm-es, 2db 50cm-es darabot.A végükre hegeszünk 1-1 db M10-es anyát, beléjük hajtunk 1-1 db M10-es menetes bútorlábat, letisztítjuk az egységeket. Én, vágtam még Magamnak, 2 db. 80 cm hosszú, 2db 50 cm Hosszú 15x15-ös zártszelvényt, s erre teszem az etetoanyagos vödröt, valamint, a csalitálcát. (kis képzeloerovel, kézügyességgel készíthetünk magunknak mindenféle tartót, szorítót a segédeszközök rögzítéséhez) az üloke tetszés szerinti lehet. Én, 1cm vastag deszkára 3 rétegben "polifoam "-ot tettem, s ezt bevontam muborrel! Az elkészített fémrészeket rozs- damaróval bekentem, majd száradás után két réteg festékkel átfestettem. Összeraktam, s azóta is ezt használom.

Annyira használható, hogy mikor Dry spori tanácsára az Esztergomi "kisdunára" mentem pecázni, az ottani 45 fokos lejton (kövezésen) gond nélkül horgásztam, vagy7 órát! Szóval aki "rávetemedik", nem bánja meg! Ja, s, még ami nagyon fontos, az egész súlya 8kg körüli…….

Remélem sokaknak, tudtam segiteni!

Görbüljön: Pacal

 
Óra
 
Naptár
2018. Július
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2006-02-05
 
Ötletek, praktikák
 
Zalai Hírlap cikkei
 
Akvarisztika
 
Időjárás

Időjárás

Hőtérkép

Időjárás előrejelzés

 
Bojlis praktikák, cikkek
 
Cikkek, beszámolók
 
Szavazás
Milyen halra szeretsz horgászni?

Ponty
Márna
Csuka
Süllő
Balin
Pisztráng
Harcsa
Dévér
Amur
Egyéb
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679;&#12300;&#914;&#923;SM&#923;IW&#12301; &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679; EGY SZIGET + 24 MÁGUS &#9679; FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!